- Predpríprava: masso naložíme do čubrice (bulharské korenie), dolejeme trochu pretlaku (nebola horčica, improvizujem), podlejeme olejom a osolíme. Necháme cez noc v chladničke, nech to nasaje chute.
- Deň druhý: nasekáme zeleninu. Ladový šalát, reďkofka, cibulka.
- Do hrnca hodíme masso. Olej netreba, bol v marináde. Zavoláme manke, že jak sa má a čo doma nové. Zanadávame si, že tam je moc vody a je z toho guláš. Prikryjeme deklom a necháme podusiť.
- Kontrola po asi 10 minútach. Masso sa pripieklo naspodku (WTF?). Zložíme a ideme hasiť. Stačí podliať vodou a zoškriabať to z dna. Ufff, zachránené. Neurob takú istú chybu ako ja a čekuj to, ok?
- Ešte ho necháme trochu poopekať a nakoniec ho vyberieme. Na spodok dáme trocha vody a klasicky na pare pod škridlou sparíme brokoko.
- Takto vyzerá to masso-také malé hovienka :)
- Brokolicu ešte zatepla pomixujeme. Časť si odložíme na horšie časy a druhú necháme v poháriku.
- Prdneme tam jeden malý/polku velkého jogurtu. Zamiešame. Prisolíme.
- Hotofo, naporcované. K šalátu pridáme jednu konzervu červenej fazule a jednu kukurice. Mám toho tolko, že uhorka a olivy sa už nemali kam šupnúť. Nakoniec podlejeme zálievkou (hííí, tú som zabudla cvaknúť... nevadí, to dáš aj bez foto: balzamiko, olej, sol, med, chilli papričky) a ozdobíme massom a pásikmi mozzarely. Pokapeme brokojogurtom a papáme. Eňo-ňuňo.
...alebo Varíme s Vraždou ;) Obsahuje recepty na jedlá rýchle, zdravé, mastné, nízkonákladové, nenáročné, z intrákovej platničky alebo domácej trúby. (Alergény: môže obsahovať nespisovné slová, interný humor a prvky ortodoxnej nitránčiny)
piatok 2. mája 2014
Šalát ala Bulharská konštanta
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára