- Dáme variť zemáky.
- A dve vaja na tvrdo.
- Keď sa krumple uvará, odstavíme, zlejeme vodu a necháme vychlannúť.
- Studenšie ich ošúpeme. Masochisti s azbestovými rukami móžu šúpať aj horúce :P
- Nakrájame na pásiky. Ideálnejšé je použiť také to malé kolečko s drátikmi (gazdinky veďá;)).
- To isté spravíme s tými vajcami natvrdo.
- Kapneme trochu oleja, osolíme, opepříme, zamíšáme a posypeme prézlami. Dáme pícť.
- Tesne pred dopečením to polejeme zálievkou (kyslá smotana, vajce, trocha nastrúhaného syra) a dopečeme. Podávame s mlíkom a tatárskou omáčkou.
...alebo Varíme s Vraždou ;) Obsahuje recepty na jedlá rýchle, zdravé, mastné, nízkonákladové, nenáročné, z intrákovej platničky alebo domácej trúby. (Alergény: môže obsahovať nespisovné slová, interný humor a prvky ortodoxnej nitránčiny)
streda 3. apríla 2013
Francúzske zemáky
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára