- Pripravíme si pracovnú plochu tak, aby sme sa nemali kam pohnúť. Pri problémoch usporiadania konktaktuje Vraždu (Niki vie:)).
- Zmiešame múku a dve lyžice kakava.
- Do ďalšej misky dáme margarín, vaja, vanilku (cuker alebo aróma, čo máme doma-ja konkrétne som dala mandlovú) a kryštálový cuker.
- Mixérom vyšlaháme do penista (toto slovo sa mi vždy páčilo;)).
- Do misky no.3 dáme cmar (=podmáslie) a červenú farbu a rozmiešame ho tam. Farba je potravinárska, nieže tam niekto z vás narúbe za tubičku temperky!!
- Farebný cmar po trochách integrujeme do maslového cukru.
- Do riedkej hmoty pridáme sypké zmesi. Zapindáme ako chorá vrana, je to moc hnedé (nabudúce to robím bez kakava, musela som tam ešte dodatočne nadrbať za lyžičku komunistickej oranžovej farby, aby z toho nebola sviňibroď).
- Trocha chémie: do lyžice octu nasypeme za lyžicu sódy bikarbóny, počkáme, kým trocha vybrble a vlejeme ju do cesta. Opatrne zamiešame.
- Zmes vylejeme do korpusu. Najprv len trošku, aby sme sa uistili, že korpus nepreteká. Nepretekal. Dáme do predhriatej rúry (170°C, 30min alebo až kým nebude cesto prepečené).
- Hotovo. Upieklo sa do zlat... no do zlatista asi ťažko, že.
- Ešte teplý koláč oslobodíme od formy. Potom ho necháme vychladnúť na izbovú teplotu a ideálne na noc strčíme v Česko igelitke do chladničky.
- Potom prekrojíme korpus na polovice. Kopírujeme kruhový pôdorys, nekrájame to ako pizzu na trojholníčky.
- Krém: mascarpone, smotana na šlahanie, tvaroh, trochu citrónovej šťavy, cukor. Vyšlaháme mixérom. (Krém je prispôsobený, s otcom sme sa v potravinách tak trochu zhodli, že do toho syrokrém nedáme. Anyway, ak robíme verziu s tvarohom, pridáme želatínu, aby sa to neroztekalo. Ja som na ňu zabudla, ale torta bola na koniec celý čas v chlade, takže sa to tam udržalo;))
- Na spodný korpus patlala-patlala krém a prípadne pridáme džahody.
- Na to položíme vrchný diel cesta a opatleme vršok aj kraje. Narobíme z ovocia srdiečka a odekorujeme. Dáme zachladiť a k chladničke postavíme stráž, aby tam škodné nechodili na to slintať a degustačne pichať prsty do krému.
- Zagratulujeme oslávencovi a necháme ho naporcovať dobrotu. Tadáááá.
Oridžinl recept aj s gramážami v slovenskom znení:http://
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára