pondelok 24. marca 2014

Ryba na tráve



  1. Do misy dáme kakavko, cuker, múku, sódu bé.
  2. Pridáme palmarín a mlieko. Miešať sa to nedá.
  3. Dokonca aj mixér to takmer vzdal, a to už prežil naozaj bárčo. Takto sa mi cesto navinulo naozaj tenkrát poprvé.
  4. Treba tam trochu oleja a poradiť si s tým ručne-stručne.
  5. Hotof. Naplníme trochu vymazané formičky.
  6. Čo ostane, ide do formy. Ešte predtým spravíme variáciu B a pridáme tam vylúhovanú kávu (3ČL instantnej a deci vody bez cukru a smotany, nejdeme to piť). Vylejeme a strčíme ju aj s mafinkovou do trúby. Áno, naraz.
  7. Kým sa to peče, spravíme krém. Tvaroh, cuker, citrón aj s kôrou, mascarpone. 
  8. Zapriahneme do roboty aj sestru a tetu. Šúpať ovocie a krájať na tenké plátky.
  9. Mafinky napučali a nie a nie klesnúť. Sú hutné, tmavé a ťažké. Mňamka.
  10. Korpus trochu popukal, ale aspoň má zmysel pre humor :)
  11. Ryhy zatrieme džemom a pokryjeme banánmi.
  12. Na rad prišiel tvaroh. Opatrne, inak tie banány zotrieme dole.
  13. Mňafinky tiež opatleme jeden po druhom. (Finta fň: aby nám tam ovocie držalo, trochu zrežeme špičky.)
  14. Na každý uložíme tri plátky ovocia.
  15. Mascarpone (alebo moju milovanú náhražku bánoveckú nátierku bez príchute) ochutíme citrónom, vanilkovým cukrom a ofarbíme potravinárskou zeleňou. Dúfam, že ma nejaký iniciatívny... ehm, dýchač-inhalátor nevezme doslova a nenasype tam svoje obľúbené bylinky. Na to máme iné postupy a literatúru (napr. Vaříme z konopí by Bimbo Šourek) ;)
  16. Odekorujeme mafiny, korpus popravíme v polovici, ozdobíme a naložíme na tácku. Keďže doma máme všetky možné druhy servítok od veľkonočných, cez barokové, jednofarebné až po vianočné, zrovna žiadnu modrú sme nenašli. Preto ten kapor vyzerá akoby sa pásol na zelenej lúke (od toho ten názov). Ideme teda pogratulovať oslávencovi narodenému v znamení Rýb. :P

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára