piatok 2. mája 2014

Šalát ala Bulharská konštanta



  1. Predpríprava: masso naložíme do čubrice (bulharské korenie), dolejeme trochu pretlaku (nebola horčica, improvizujem), podlejeme olejom a osolíme. Necháme cez noc v chladničke, nech to nasaje chute.
  2. Deň druhý: nasekáme zeleninu. Ladový šalát, reďkofka, cibulka.
  3. Do hrnca hodíme masso. Olej netreba, bol v marináde. Zavoláme manke, že jak sa má a čo doma nové. Zanadávame si, že tam je moc vody a je z toho guláš. Prikryjeme deklom a necháme podusiť.
  4. Kontrola po asi 10 minútach. Masso sa pripieklo naspodku (WTF?). Zložíme a ideme hasiť. Stačí podliať vodou a zoškriabať to z dna. Ufff, zachránené. Neurob takú istú chybu ako ja a čekuj to, ok?
  5. Ešte ho necháme trochu poopekať a nakoniec ho vyberieme. Na spodok dáme trocha vody a klasicky na pare pod škridlou sparíme brokoko.
  6. Takto vyzerá to masso-také malé hovienka :)
  7. Brokolicu ešte zatepla pomixujeme. Časť si odložíme na horšie časy a druhú necháme v poháriku.
  8. Prdneme tam jeden malý/polku velkého jogurtu. Zamiešame. Prisolíme.
  9. Hotofo, naporcované. K šalátu pridáme jednu konzervu červenej fazule a jednu kukurice. Mám toho tolko, že uhorka a olivy sa už nemali kam šupnúť. Nakoniec podlejeme zálievkou (hííí, tú som zabudla cvaknúť... nevadí, to dáš aj bez foto: balzamiko, olej, sol, med, chilli papričky) a ozdobíme massom a pásikmi mozzarely. Pokapeme brokojogurtom a papáme. Eňo-ňuňo.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára