streda 3. apríla 2013

Francúzske zemáky


  1. Dáme variť zemáky.
  2. A dve vaja na tvrdo.
  3. Keď sa krumple uvará, odstavíme, zlejeme vodu a necháme vychlannúť.
  4. Studenšie ich ošúpeme. Masochisti s azbestovými rukami móžu šúpať aj horúce :P
  5. Nakrájame na pásiky. Ideálnejšé je použiť také to malé kolečko s drátikmi (gazdinky veďá;)).
  6. To isté spravíme s tými vajcami natvrdo.
  7. Kapneme trochu oleja, osolíme, opepříme, zamíšáme a posypeme prézlami. Dáme pícť.
  8. Tesne pred dopečením to polejeme zálievkou (kyslá smotana, vajce, trocha nastrúhaného syra) a dopečeme. Podávame s mlíkom a tatárskou omáčkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára