streda 3. apríla 2013

Red Velvet Cake


  1. Pripravíme si pracovnú plochu tak, aby sme sa nemali kam pohnúť. Pri problémoch usporiadania konktaktuje Vraždu (Niki vie:)).
  2. Zmiešame múku a dve lyžice kakava.
  3. Do ďalšej misky dáme margarín, vaja, vanilku (cuker alebo aróma, čo máme doma-ja konkrétne som dala mandlovú) a kryštálový cuker.
  4. Mixérom vyšlaháme do penista (toto slovo sa mi vždy páčilo;)).
  5. Do misky no.3 dáme cmar (=podmáslie) a červenú farbu a rozmiešame ho tam. Farba je potravinárska, nieže tam niekto z vás narúbe za tubičku temperky!!
  6. Farebný cmar po trochách integrujeme do maslového cukru. 
  7. Do riedkej hmoty pridáme sypké zmesi. Zapindáme ako chorá vrana, je to moc hnedé (nabudúce to robím bez kakava, musela som tam ešte dodatočne nadrbať za lyžičku komunistickej oranžovej farby, aby z toho nebola sviňibroď).
  8. Trocha chémie: do lyžice octu nasypeme za lyžicu sódy bikarbóny, počkáme, kým trocha vybrble a vlejeme ju do cesta. Opatrne zamiešame.
  9. Zmes vylejeme do korpusu. Najprv len trošku, aby sme sa uistili, že korpus nepreteká. Nepretekal. Dáme do predhriatej rúry (170°C, 30min alebo až kým nebude cesto prepečené).
  10. Hotovo. Upieklo sa do zlat... no do zlatista asi ťažko, že.
  11. Ešte teplý koláč oslobodíme od formy. Potom ho necháme vychladnúť na izbovú teplotu a ideálne na noc strčíme v Česko igelitke do chladničky.
  12. Potom prekrojíme korpus na polovice. Kopírujeme kruhový pôdorys, nekrájame to ako pizzu na trojholníčky.
  13. Krém: mascarpone, smotana na šlahanie, tvaroh, trochu citrónovej šťavy, cukor. Vyšlaháme mixérom. (Krém je prispôsobený, s otcom sme sa v potravinách tak trochu zhodli, že do toho syrokrém nedáme. Anyway, ak robíme verziu s tvarohom, pridáme želatínu, aby sa to neroztekalo. Ja som na ňu zabudla, ale torta bola na koniec celý čas v chlade, takže sa to tam udržalo;))
  14. Na spodný korpus patlala-patlala krém a prípadne pridáme džahody.
  15. Na to položíme vrchný diel cesta a opatleme vršok aj kraje. Narobíme z ovocia srdiečka a odekorujeme. Dáme zachladiť a k chladničke postavíme stráž, aby tam škodné nechodili na to slintať a degustačne pichať prsty do krému.
  16. Zagratulujeme oslávencovi a necháme ho naporcovať dobrotu. Tadáááá.

Oridžinl recept aj s gramážami v slovenskom znení:http://www.sladkaterapia.sk/?p=38

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára