pondelok 9. februára 2015

Sacher


1. Vymiešame spolu žĺtka, maslo a práškový cuker.
2. Z bielkov vyšlaháme sniežik.
3. Ten jemne vmiešame do žltej hmoty z bodu 1. Pridáme roztopenú čokoládku.
4. Prisypeme múčku a prdopeč (PRášok DO PEČiva-slovo vzniklo podľa vzoru "kuprezák", tj. KUrva PREzlečená ZA Kamaráta)
5. Vylejeme do formy a necháme piecť v trubke. Potom prerežeme na dve polovičky.
6. Spodnú namažeme domácim mrhuľovým lekvárom a priklopíme vrchnou polkou.
7. V sladkej vode roztopíme čuko.
8. Polejeme ňou tortu odprdu odzadku aj na bokoch.
9. Ešte polostuhnutú posypeme napr. mandlami alebo necháme len tak stuhnúť. Hotofo.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára