- Tesku nakúpime potrebné ingrediencie: kuracé prsá, jabko, cibulu, kukuričku, ryžu, zeleninu alebo už hotovú mrazenú čínsku zmes (hríby, paprika, cibula, bambusové oné, hrachové struky...) a arašidy, bez ktorých to nejde.
- Cibulu nakrájame.
- Aj masso nakrájame. Ideálne na také slížiky. Osolíme a opepříme.
- Cibulu osmahneme (do čierna, ako inak;)) na troch kvapkách oleja.
- Keď cibula nadobudne požadované sfarbenie, hodíme tam masso.
- Keď masso zmäkne a prepečie sa, prihodíme mrazenú zmes.
- Povaríme, kým zmes nebude studená.
- Aby sme vyrobili trochu omáčky, prilejeme postupne pár dece vody. Prípadne vystriekame trochu pikantného kečupu. Solíme. Koreníme chilli korením (lebo hot kečup naozaj nie je hot), pepřom, marijánkou* a podobnými travinami. Nakoniec prisypeme arašidy a kukuricu.
- Medzitým, ako robíme masso, varíme aj ryžu (to tu hádam nemusím popisovať). Servírujeme a papáme. Paličkami!
*vlastne ide o majoránku;)
(Cena nákupu je tak cca 6 evry a človek to žerie tak 3-4 dni:))
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára