(pozerala som Sweeneyho Todda a tak si vravím, že prečo nie...:))
- Bude treba pol kila prasacého massa, korenie (tymián, bazalka, oregano), cibula, dve-tri krumple, hladká múka, hlavička cesnaku, petržlen, vajká.
- Masso pomelieme alebo nakrájame nadrobúčko.
- Z každého korenia dáme tak za 1PL (áno, bude to aromatické jak sviňa).
- Pridáme pol šálky* múky a lyžičku soli a papriky.
- Nadrobno nákrajame aj zvyšok a pridáme k massu. Vajká nekrájame, rozbíjame. Do patlavej konzistencie to dostaneme až keď pridáme pol šálky vývaru (odoberieme z nedelnej polievky;)).
- Tak, a ešte to neháme tak na hoďku chlanničke.
- Pripravíme si cesto: 2,5-3 šálky hladkej múky, štipka cukru a štipka soli, necelú šálku vlažného mlíka, pol kocky kvasníc, 1PL oleja.
- Vymiesime cesto (je hotové, keď sa už nelepí na misku).
- Narobíme si guličky s priemerom cca 5cm (podla toho, jak to sťeme mať velké). Necháme ešte odstáť v teple alebo na slnku.
- Palcom vymodelujeme mištičky o velkosti popolníčka:P
- Naplníme massovou zmesou a v strede masy (nie cesta) urobíme dierku, nech sa to prepeče.
- Ak nám ostane cesto, vyvalkáme ho a prikryjeme ním koláč.
- Takto.
- Vydalo len na 9 kusov.
- Napatleme osoleným vajíškom a dáme piecť na slabom ohni tak na 30-40 minút.
- Jéééj:)
- A kupodivu sa prepieklo masso aj cesto rovnomerne (bravčovému to vraj trvá dlhšie).
- A ešte detail toho prikrytého koláča.
*šálka=2,5dl
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára