- Budeme potrebovať tvrdý syr, tavený syr, syr a lá fungus (tj plesňový), smotanu, cestoviny.
- Syry nakrájame/nastrúhame.
- Móžeme prípanne pridať ešte nejaké nepovinné prísady a prímesi ako olivy, kapary, reďkovku, pažítku, bazalku atď.
- Dáme variť cestoviny. Na panvici zohrejeme na MIERNOM ohni smotanu.
- Postupne pridávame syry od najtvrdšého po najmakší. Prvý ide teda Eidam...
- ... potom Rival (alebo Niva, ale tú jaksik Lidli nemali)...
- ... a nakoniec ten tavený syr.
- Miešame, kým sa šecky syry nerozpusťá a nevytvoria relatívne homogénnu masu bez hrudiek.
- Pridáme olivy a kapary.
- A cestoviny.
- Pomíšáme.
- Podávame posypané bazalkou a s kvetinkami z reďkovky. Nesolíme!
...alebo Varíme s Vraždou ;) Obsahuje recepty na jedlá rýchle, zdravé, mastné, nízkonákladové, nenáročné, z intrákovej platničky alebo domácej trúby. (Alergény: môže obsahovať nespisovné slová, interný humor a prvky ortodoxnej nitránčiny)
streda 19. februára 2014
Syrové mašličky
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára