Tvarohový nepečený koláč
(alebo Čo "napiecť" keď neni trúba;))
- Nakúpime potrebný stuff: tvaroh, palmarin, želatinu, vanilku, mlíko a ovocie (brusnice, banán, ananás, jahody).
- Želatinu necháme napučať v troche vody. Nakrájame banány, melón (nj, tie konzervy sa zídu inokedy;)) a nasypeme trochu brusiniek. Zbytok okrem tvarohu dáme do hrnca.
- Celý palmarin, cukor a pol litra mlíka (netreba celú krabicu) zohrejeme...
- ...až kým sa margarín neroztopí. Predtým tam ešte vyšprtneme želatinu z hrnčeka. Nenecháme mlíko zovrieť!!
- Odstavíme a hodíme tam celý tvaroh.
- Vyšľaháme, kým sa nezačnú tvoriť bublinky.
- Časť vylejeme na ovocie a zamiešame.
- Do zbytku nasypeme kakao alebo iné potravinárske farbivo. Kľudne narobíme aj viac farebných verzií.
- Vyšľaháme do bublinkova.
- Pomaličky prilejeme k ovociu a pichneme to do chladničky.
- Po hoďke-dvoch ozdobíme brusnicami a necháme si zájsť chuť, lebo to musí ešte dlho tuhnúť.
- Ďalšie ráno vytiahneme koláč z chadničky, krásne tuhý a studený. Odfakneme si riadny kus a úplne pažravo ho sprasíme... right Mrs. Pacman??:P
- Takto chutne to vyzerá naporcované v pôdoryse...
- ...a ešte priečny rez;)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára