- Najprv si uvaríme ryžu.
- Toto šecko budeme potrebovať na prípravu. A okrem toho ešte asi 3 panvice a 4 misky (mrtě riadov!).
- Ideme šecko možné nakrájať na čo najmenšé kúsky. Začneme napríklad dvoma párkami.
- Potom prihodíme dva-tri šampiňóny (áno, rozhodla som sa konečne použiť vo varení hríby, aj keď ich zrovna nemusím).
- Nasekáme jennu strennú cibulu.
- A ešte tri pátky eidamu (netreba to preháňať, nech to potom nevyteká).
- Jééééj:)
- Masso bácneme do misky a začneme koreniť: sol, pepř, tymián, chilli, cesnak, majorán. Zlahka premiešame.
- Pridáme tak 3 kopcovité lyžice uvarenej ryže. Keďže je vysokolepivá, necháme varechu varechou a premiešame to rukou. Po troch sekundách to olutujeme niekolkými vybranými slovami, lebo nemáme azbestové ruky a ryža ešte nevychladla...
- Dosypeme šecko z toho pekného taniera z bodu 7. Polku cibule necháme pre zeleninu.
- Povieme si, že nie sme žánne bábovky a strčíme paprču do zmesi. Vymiešame pekne ručne-stručne. (You know that feeling when you put your hand in a cool meat... Yeah.)
- Vyrobíme placičky asi 2-3 centi hrubé, obalíme ich v prézloch a opatrne uložíme do prskajúceho oleja. (pozn.: konzistenciu zmesi móžeme korigovať strúhankou alebo vajkom, ktoré tam ťéž móžeme jenno rozbiť. Ale keďže vajcá sú najnovšie drahé jak riť, vynechala som ho z receptu).
- Otáčame, nech nezhoria.
- Zhoria aj tak, lebo ešte musíme pripraviť zeleninu. Začneme tou druhou polkou cibule na troche oleja.
- Pridáme zeleninu (mrazenú zmes napríklad). Okoreníme.
- Hotovo. Naservírujeme. Na vrch uložíme pár plátkov camembertu. V tomto bode móžeme zužitkovať ryžu, kerá sa nemestila do massa. Ponúkneme suseda.
...alebo Varíme s Vraždou ;) Obsahuje recepty na jedlá rýchle, zdravé, mastné, nízkonákladové, nenáročné, z intrákovej platničky alebo domácej trúby. (Alergény: môže obsahovať nespisovné slová, interný humor a prvky ortodoxnej nitránčiny)
streda 19. februára 2014
Karbanátky
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára