streda 19. februára 2014

Čajna



  1. Tesku nakúpime potrebné ingrediencie: kuracé prsá, jabko, cibulu, kukuričku, ryžu, zeleninu alebo už hotovú mrazenú čínsku zmes (hríby, paprika, cibula, bambusové oné, hrachové struky...) a arašidy, bez ktorých to nejde. 
  2. Cibulu nakrájame.
  3. Aj masso nakrájame. Ideálne na také slížiky. Osolíme a opepříme.
  4. Cibulu osmahneme (do čierna, ako inak;)) na troch kvapkách oleja.
  5. Keď cibula nadobudne požadované sfarbenie, hodíme tam masso.
  6. Keď masso zmäkne a prepečie sa, prihodíme mrazenú zmes.
  7. Povaríme, kým zmes nebude studená.
  8. Aby sme vyrobili trochu omáčky, prilejeme postupne pár dece vody. Prípadne vystriekame trochu pikantného kečupu. Solíme. Koreníme chilli korením (lebo hot kečup naozaj nie je hot), pepřom, marijánkou* a podobnými travinami. Nakoniec prisypeme arašidy a kukuricu.
  9. Medzitým, ako robíme masso, varíme aj ryžu (to tu hádam nemusím popisovať). Servírujeme a papáme. Paličkami!


*vlastne ide o majoránku;)
(Cena nákupu je tak cca 6 evry a človek to žerie tak 3-4 dni:))

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára