streda 19. februára 2014

Tvarohový nepečený koláč

(alebo Čo "napiecť" keď neni trúba;))

  1. Nakúpime potrebný stuff: tvaroh, palmarin, želatinu, vanilku, mlíko a ovocie (brusnice, banán, ananás, jahody).
  2. Želatinu necháme napučať v troche vody. Nakrájame banány, melón (nj, tie konzervy sa zídu inokedy;)) a nasypeme trochu brusiniek. Zbytok okrem tvarohu dáme do hrnca.
  3. Celý palmarin, cukor a pol litra mlíka (netreba celú krabicu) zohrejeme...
  4. ...až kým sa margarín neroztopí. Predtým tam ešte vyšprtneme želatinu z hrnčeka. Nenecháme mlíko zovrieť!!
  5. Odstavíme a hodíme tam celý tvaroh.
  6. Vyšľaháme, kým sa nezačnú tvoriť bublinky.
  7. Časť vylejeme na ovocie a zamiešame.
  8. Do zbytku nasypeme kakao alebo iné potravinárske farbivo. Kľudne narobíme aj viac farebných verzií.
  9. Vyšľaháme do bublinkova.
  10. Pomaličky prilejeme k ovociu a pichneme to do chladničky.
  11. Po hoďke-dvoch ozdobíme brusnicami a necháme si zájsť chuť, lebo to musí ešte dlho tuhnúť.
  12. Ďalšie ráno vytiahneme koláč z chadničky, krásne tuhý a studený. Odfakneme si riadny kus a úplne pažravo ho sprasíme... right Mrs. Pacman??:P
  13. Takto chutne to vyzerá naporcované v pôdoryse...
  14. ...a ešte priečny rez;)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára