streda 19. februára 2014

Xmas BitchFood: Hovädzie masso so šalátom

  1. Nakoreníme masso (pepř, semiačka koriandru, tymián, olej).
  2. Narúbeme reďkofku a cibulku, alebo čokolvek doma máme.
  3. Dostaneme tie červené veci z granátového jablka. Použijeme na to fintu fň: prekrojíme ho na polovicu, jak je na obrázku chytíme do paprče a poklepávaním noža po šupe budú vypadávať do misky pod. Jednoduché, rýchle a človek tou červenou šťavou nezadrbe celú kuchyňu 
  4. Dressing: pomaračová kôra aj s trochou šťavy, čiplavá paprika/živé chilli na kúsky, pepř, sol, olej, kvap horčice, premačkaný cesnak.
  5. Šecko iz vredy, začneme opekať. Na rozpálenú panvicu kvapneme trocha oleja a bácneme tam rízky. Keď budú trucovať a ostanú hentak oduté, trochu im narežeme blanky po krajoch.
  6. Otáčame, nenecháme zhoreť. Ideálne by bolo asi strčiť ich do trúby, aby neboli také žuvacie.
  7. Kým sa masso robí, do misy dáme zeleninu, granát, orechy a prepláchnutú rukolu. Šalát miešame tesne pred podávaním, aby listy medzitým od vody nezvädli.
  8. Porcovačka. Šalát odresingujeme na tanieri podla chuti. Tadáááá!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára