streda 19. februára 2014

Ňúsik

(Pozdravujem svoju sestru, dúfam, že jej chutilo ak ochutnala;))



  1. Ulovíme si obed alebo ho necháme cez noc rozmraziť.
  2. Holými rukami alebo loveckým nožom naporcujeme na kusy (tutorial performed by Bear Grylls;)).
  3. Bacon nakrájame na pásiky alebo trojholníčky (lepšie sa nima potom prešpikuváva).
  4. Takže prešpikujeme (3-4 slaninky na jeden kus). Trochu osolíme z oboch strán.
  5. Menšé zemáky umyjeme, prepolíme, osolíme, dáme kmín, trošinku oleja a šup s nima do trúby.
  6. Marináda: dva dece oleja, pol lyžičky kari, pol rozmarínu, jeden bobkový list, pol muškátového oriešku (nastrúhame, nie vcelku;)), pepř.
  7. Namažeme tým jednotlivé kúsky.
  8. A do frasa, zabudli sme pridať cesnak... Takže tri strúčiky nakrájame na plátky.
  9. Jednu strednú cibulu nakrájame na kocečky.
  10. Cesnak a cibulu dáme navrch na masso.
  11. Popráškujeme trochou mletej papriky.
  12. Medzitým sa nám asi hádam aj upiekli krumple, takže ich vybereme z trúby.
  13. Pekáč s králikom podlejeme troškou vody, prikryjeme alobalom a dáme tak na hoďku piecť. Občas skontrolujeme, otočíme, pooblievame výpekom...
  14. Z čínskej kapusty, póru, octu, soli spravíme šalátik.
  15. Štvrťhodinku pred finišom odoberieme alobal a pečeme do chrumkava.
  16. Porcujeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára