streda 19. februára 2014

Masso s mätou

  1. Mätu a polku cibule na krájame na čo najdrobnejšé...
  2. ...asi takto.
  3. Osolíme trošku a podlejeme olejom.
  4. Bille kúpime polozelené pliecko za fasa cenu...
  5. ...a ukrojíme z neho pár rezňov pre seba a degustátora (Chrochnič).
  6. Masso naložíme do "marinády" a necháme pár hodín až jeden deň odstáť chlanničke.
  7. Z mäty si móžeme ešte ukuchtiť dressing: 2 lyžičky bieleho jogurtu alebo smotany, pepř, sol, mäta na drobno, na špičku noža kari korenie (rozhodne to nepreháňame, je to aromatické jak sviňa;)).
  8. Kým sa babreme s tým žltým oným, tak sa nám trúbe peče masso aj so zemákmi. Servírujeme s dressingom, prípadne pridáme gebír (Chrochnič zasponzoroval polotovarovú brusnicovú omáčku, ktorá chutí docela jak džem;))
(Bála som sa toho dressingu, ale dá sa naňho zvyknúť a potom je celkom chutný:))

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára