utorok 25. februára 2014

Želé saláma


  1. Misu položíme na hrnec s vodou, inak známy jak vodný kúpel. Prisypeme cuker a margarín.
  2. Keď sa začne topiť, dodáme žĺtky.
  3. Neháme rozpustiť na mírnom ohni a míšáme.
  4. Medzitým si do jennej misky nalámeme oblátky.
  5. Na tanír nakrájame želé cukríky a narúbeme vlašské orechy. A nalámeme várovú čukoládu.
  6. V prípade, že jej máme málo, improvizujeme. Obnažíme Mikulášikov a rituálne im ukusneme hlavy.
  7. Obetný obrad ukončíme vhodením pajácov do vodného kúpela.
  8. Dosypeme kakavo a várovú. Plus tam prdneme to, čo je na taníry. Zamíšáme.
  9. Nakonec idú oblátky. Tu volade už móžeme vypať sporák.
  10. Vymiesime hutnú masu.
  11. Tú prerozdelíme a časti vykakáme na celofán. Zakrútime... Ňééé, čo to robíš? Ňé jak štrúdlu, ale kolomdokola. To keď naporcuješ, tak si sťeš z papule vyťahuvať kúsky obalu čičo?
  12. Hotovo. Dáme do chlanničky. Keď to stuhne, sťáhneme celofán z hovínka a nakrájame na 0,7cm hrubé plátky. Mňam.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára