streda 19. februára 2014

Emerikan lívančeky


  1. Bueme potrebovať mlíko, polohrubú múku (alebo aj hladkú, šak ono sa to tam nejak stratí), prášek do pečiva, kryštálový cuker, vajká, maslo/margarín a trochu soli.
  2. Do misky nasypeme 2,5 šálky múky, pol čajovej soli a tri cukru, celý sáčik prášku. Trochu pomíšáme.
  3. Pridáme 2 šálky vlažného mlíka a dve vaja.
  4. Nakonec tam vlejeme tak 2 PL rozpusteného palamrínu.
  5. Vymíšáme, kým sa nám nezačnú robiť malé bublinky.
  6. Nakladáme do línvancovej panvičky. Ak takú nemáme, nepanikárime. Klunne použijeme obyčajnú a robíme ich velké polla chuti a možností.
  7. Z jennej strany...
  8. ... z druhej strany.
  9. Prvé poschodie...
  10. ... tri poschoďá.
  11. Axonometria.
  12. Na tanieri s teplým lesným ovocím (viď recept s waflami).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára