streda 19. februára 2014

Mrs. Lovett´s Meat Pies

(pozerala som Sweeneyho Todda a tak si vravím, že prečo nie...:))




  1. Bude treba pol kila prasacého massa, korenie (tymián, bazalka, oregano), cibula, dve-tri krumple, hladká múka, hlavička cesnaku, petržlen, vajká.
  2. Masso pomelieme alebo nakrájame nadrobúčko.
  3. Z každého korenia dáme tak za 1PL (áno, bude to aromatické jak sviňa).
  4. Pridáme pol šálky* múky a lyžičku soli a papriky.
  5. Nadrobno nákrajame aj zvyšok a pridáme k massu. Vajká nekrájame, rozbíjame. Do patlavej konzistencie to dostaneme až keď pridáme pol šálky vývaru (odoberieme z nedelnej polievky;)).
  6. Tak, a ešte to neháme tak na hoďku chlanničke.
  7. Pripravíme si cesto: 2,5-3 šálky hladkej múky, štipka cukru a štipka soli, necelú šálku vlažného mlíka, pol kocky kvasníc, 1PL oleja.
  8. Vymiesime cesto (je hotové, keď sa už nelepí na misku).
  9. Narobíme si guličky s priemerom cca 5cm (podla toho, jak to sťeme mať velké). Necháme ešte odstáť v teple alebo na slnku.
  10. Palcom vymodelujeme mištičky o velkosti popolníčka:P
  11. Naplníme massovou zmesou a v strede masy (nie cesta) urobíme dierku, nech sa to prepeče.
  12. Ak nám ostane cesto, vyvalkáme ho a prikryjeme ním koláč.
  13. Takto.
  14. Vydalo len na 9 kusov.
  15. Napatleme osoleným vajíškom a dáme piecť na slabom ohni tak na 30-40 minút.
  16. Jéééj:)
  17. A kupodivu sa prepieklo masso aj cesto rovnomerne (bravčovému to vraj trvá dlhšie).
  18. A ešte detail toho prikrytého koláča.


*šálka=2,5dl

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára