streda 19. februára 2014

Syrové mašličky

  1. Budeme potrebovať tvrdý syr, tavený syr, syr a lá fungus (tj plesňový), smotanu, cestoviny.
  2. Syry nakrájame/nastrúhame.
  3. Móžeme prípanne pridať ešte nejaké nepovinné prísady a prímesi ako olivy, kapary, reďkovku, pažítku, bazalku atď.
  4. Dáme variť cestoviny. Na panvici zohrejeme na MIERNOM ohni smotanu.
  5. Postupne pridávame syry od najtvrdšého po najmakší. Prvý ide teda Eidam...
  6. ... potom Rival (alebo Niva, ale tú jaksik Lidli nemali)...
  7. ... a nakoniec ten tavený syr.
  8. Miešame, kým sa šecky syry nerozpusťá a nevytvoria relatívne homogénnu masu bez hrudiek.
  9. Pridáme olivy a kapary.
  10. A cestoviny.
  11. Pomíšáme.
  12. Podávame posypané bazalkou a s kvetinkami z reďkovky. Nesolíme!
PS: Konečne sa mi tá smotana nezgrcla!! Aj keď za všetko sa platí, pri ochutnávaní omáčky (niekde v okolí bodu 8. som si vylomila plombu...)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára