streda 19. februára 2014

Pusinková torta

Prológ: Ráno si o šiestej privstaneme a ideme obehať doktorov. Medzitým necháme poslať po babku. Očná nám s radosťou rozkvapká oči, takže prd vidno. Babka s mamou nás vyzdvihnú na poliklinike a ideme na to...



  1. Navážime krysštálový cuker. Na jedno vajce 60g, dokopy 900g (tortu robíme z 15tich vajec).
  2. Oddelíme žĺtky a bielky. K bielkom nasypeme ten cuker.
  3. Žĺtky zaťál čakajú mimo.
  4. Na vodnom kúpeli šlahačom vyšlaháme tuhý sňah. Dodatočne pridáme ešte 3PL prachového cukru.
  5. Na papír si predkreslíme nejaký tvar. Sňah naložíme ho do zdobiaceho vrecka a napusinkujeme okraj. Prozretelne si to už teraz prerozdelíme tak, aby to vydalo na 6 plátov a čo ostane, pójde na ozdobné pusinky.
  6. Donútra napatleme další sniežik a rozotreme do úplnej rovinky, bez "žobráčikov". Iniciatívnejší použijú vodováhu ;) 
  7. Hotovo. Rozhohrejeme trúbu a takto pekne zarovnané pláty tam vložíme usušiť pri nízkej teplote. Hovorím usušiť, NIE UPIECŤ! Šťastie majú tí, čo majú plynovú trúbu, najšťastnejší tí s propán-butánovou.
  8. Zase vodný kúpel. Do misy dáme 3PL cukru (not sure, ale asi to bol cuker), 2PL zrnkovej kávy, 1PL vanilky.
  9. Necháme zohriať a potom pridáme tie žĺtka. Miešame, nech sa to nezgrcne.
  10. Prisypeme balík kakava. Čím tmavšé, tým lepšé.
  11. Nakrájame tam 4 palmaríny a 1 velké maslo (ideálnejšie radšej dve).
  12. Nachystáme si usušené pláty.
  13. Opačný postup: teraz najprv napatleme stred a potom dopusinkujeme okraje. Opakujeme trikrát.
  14. Vrch ozdobíme kvetinkami a pusinkami.
  15. Tadáááááá!!!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára