streda 19. februára 2014

Karbanátky


  1. Najprv si uvaríme ryžu.
  2. Toto šecko budeme potrebovať na prípravu. A okrem toho ešte asi 3 panvice a 4 misky (mrtě riadov!).
  3. Ideme šecko možné nakrájať na čo najmenšé kúsky. Začneme napríklad dvoma párkami.
  4. Potom prihodíme dva-tri šampiňóny (áno, rozhodla som sa konečne použiť vo varení hríby, aj keď ich zrovna nemusím).
  5. Nasekáme jennu strennú cibulu.
  6. A ešte tri pátky eidamu (netreba to preháňať, nech to potom nevyteká).
  7. Jééééj:)
  8. Masso bácneme do misky a začneme koreniť: sol, pepř, tymián, chilli, cesnak, majorán. Zlahka premiešame.
  9. Pridáme tak 3 kopcovité lyžice uvarenej ryže. Keďže je vysokolepivá, necháme varechu varechou a premiešame to rukou. Po troch sekundách to olutujeme niekolkými vybranými slovami, lebo nemáme azbestové ruky a ryža ešte nevychladla...
  10. Dosypeme šecko z toho pekného taniera z bodu 7. Polku cibule necháme pre zeleninu.
  11. Povieme si, že nie sme žánne bábovky a strčíme paprču do zmesi. Vymiešame pekne ručne-stručne. (You know that feeling when you put your hand in a cool meat... Yeah.)
  12. Vyrobíme placičky asi 2-3 centi hrubé, obalíme ich v prézloch a opatrne uložíme do prskajúceho oleja. (pozn.: konzistenciu zmesi móžeme korigovať strúhankou alebo vajkom, ktoré tam ťéž móžeme jenno rozbiť. Ale keďže vajcá sú najnovšie drahé jak riť, vynechala som ho z receptu).
  13. Otáčame, nech nezhoria.
  14. Zhoria aj tak, lebo ešte musíme pripraviť zeleninu. Začneme tou druhou polkou cibule na troche oleja.
  15. Pridáme zeleninu (mrazenú zmes napríklad). Okoreníme.
  16. Hotovo. Naservírujeme. Na vrch uložíme pár plátkov camembertu. V tomto bode móžeme zužitkovať ryžu, kerá sa nemestila do massa. Ponúkneme suseda. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára