streda 19. februára 2014

Kytišška

(http://9gag.com/gag/3202658 ...9gag.com zase raz poslúžil ako dobrá inšpirácia, takže toto som proste MUSELA vyskúšať. O dôvod viac, že mi madre mala v blízkej dobe narodeniny, takže tak:))




  1. Buď si spravíme piškótové cesto alebo si v Lidli kúpime už spravené. Konkrétne toto je marcipánový chlebík a je úplne super:)
  2. Nakrájame ho na plátky, vykrojíme kolešká alebo iným spôsobom vystelieme spodok vopred dvakrát umytého kvetináča.
  3. Na tanier si vysypeme kakaové venčeky a rozdrtíme ich. Žufaňkou napríklad.
  4. Takto napríklad. Pre lepšiu farbu móžeme prisypať tak za lyžicu kakava.
  5. Do misky vysypeme jemný tvaroh, vyžmýkame polku citróna a vymiešame.
  6. Keďže to ide ešte tažšie ako špáratkom zamiešať betón C30/37, zriedime to tak decem a pol mlíka.
  7. Vyklopíme jednu pochúťkovú smotanu.
  8. Dosypeme tak dve lyžice práškového cukru (polla chuti).
  9. Konečne sa mi to podarilo vymiešať!! Hotový tvarohový krém dáme ideálne do chladničky (ak máme čas nazvyš).
  10. Napatleme to na chlebík tak do tretiny črepníka.
  11. Medzitým si spravíme ovocie s cukrom (pol sáčku mrazených malín, dve lyžice cukru a ďalšé dve vody... viď wafle). Alebo použijeme porád dáke čerstvé a týmto tento bod odpadá.
  12. Tri-štyri lyžice dáme na tvarohový krém
  13. Slamku z džúsika odstrihneme na požadovanú dĺžku.
  14. Nakonec naložíme na ovocie višňovú zmrzku a doprostriedka pichneme tú slamku.
  15. Zasypeme hrubšou vrstvou venčekových omrviniek.
  16. Do slamky pichneme umelú kvetinku od tety z kvetinárstva ("Na, tu máš. Vezmi si to, neviem, čo to stálo" :)).
  17. Ta-daaaa!!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára