streda 19. februára 2014

Veggie lasagna


  1. Na pár hodín dáme čočku do teplej vody, nech zmäkne. Potom osolíme a dáme variť. Za tých x hodín máme mrťe času si nakrájať brokolicu na menšie fraktály.
  2. V rámci šetrenia riadov Dáme pred koncom varenia šošovice tú brokoli a listy červenej kapusty. Móžme dokoreniť fenyklom (ňé moc, je to silné). Vody je len tolko, aby zakryla šošo, zvyšok nech nacucá paru.
  3. Kým sa to šecko parí, nakrájame papriku, rajčiny, syr.
  4. Bešamel: tvaroh, biely jogurt, sol, pepř, kto chce cesnak. A mäkuššká brokolica narúbaná ešte na menšie stromeššky.
  5. Ideme vrstviť. Miesto lazaňových plátov použijeme tú kapustu.
  6. Na to trochu šošovice.
  7. Bešamel, bešamel múúčóó... :D
  8. Zelenina a syr. Opakujeme n-krát, mne to vydalo tak na 4 poschodia v dvoch dózičkách. Strčíme do chladničky, papáme studené. Mať tu trúbu, vyskúšam to aj zapiecť so syrom:P
  9. Tadá, priečny rez 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára