streda 19. februára 2014

Silvestrovský Betón

(Tentoraz hviezdna spolupráca: šéfkuchár Ačko, pravá ruka Pablo a šedá eminencia Niki;))


1. Budeme potrebovať: mleté masso, dve boloňské omáčky, dva-tri rajčinové pretlaky, hríby, cestoviny (dva sáčiky), tvrdý syr, olej a MRŤE cibule.
2. Nakrájanú cibulu so slzami v očiach osmahneme na oleji.
3. Keď zmäkne a zhnedne, pridáme obe piksle massa. Bez papieriku, Ačko;)
4. Premiešame a pridáme pretlaky a omáčky.
5. Sójová omáčka, sol, pepř, kari, marijánka, čili papričky (5 kúskov pre akurátne nežné štípanie v hrdle:)), muškátový orech... ochucujeme čímkolvek, čo máme.
6. Jedna plechovka šampiňónov sa tam niekde stratí a úplne stačí.
7. Dáme vyvariť vrtulky. Dva sáčiky.
8. Do omáčky dáme nastrúhaný syr.
9. Tak, omáčka by mala byť hotová. Nenecháme sa zastrašiť riedkou konzistenciou. Bude to husté! 
10. Hodíme tam uvarené cestoviny...
11. ...a všetko premiešame. V správne uvarenom betóne by mala stáť varecha aj kadejaký iný príbor.
12. Jak hovorím, vidlička tam stojí. Aby som nezabudla, podávame s olivami (optional) a s nastrúhaným syrom navrchu.
13. Dúfam, že hovorím za väčšinu: velice chutný betón! :):)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára