streda 19. februára 2014

Steak z nasratého býka




  1. Po ceste zo školy kúpime steak. Alebo ako alternatíva si ho pôjdeme zamordovať sami (pri istom psychickom rozpoložení by to nemal byť žiadny problém).
  2. Okoreníme pepřom, tymiánom a muškátovým orechom. Netreba to preháňať. Rozhodne NESOLÍME!
  3. Na trošičke oleja (alebo na grile, polla toho, čo je na intráku zrovna poruke) opečieme z každej strany. Čas záleží od toho, ako dobre ho steme mať prepečený a od toho, aký hrubý ten kus massa máme. Ja som zvolila 6min z každej trany pre "well done".
  4. Po piatich minútach z jednej strany.
  5. A keďže som lemra lemravá a nestelo sa mi variť krumple či ryžu, môžeme to podávať aj s pečivom. A samozrejme, červeným vínčiskom.
  6. A predsa len sa z toho vykľulo "medium". Trochu žuvacie, jemne krvavé, ale chutné. V tomto kroku môžeme soliť, koľko sa nám zachce.

Smrť hovedám!!!!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára